divendres, 3 de gener del 2014

SCOOP.IT





Logo Scooo.it
http://www.finsmes.com/wp-content/uploads/2013/07/scoopit_bg-white.png




Scoop.it és una nova forma de reunir informació per mostrar-la i compartir-la d'una forma visualment atractiva en Internet.  Es tracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa. El terme que s'empra per definir aquesta activitat és el de “curació de continguts”. I si ho apliquem al món d'Internet i els mitjans socials consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema.

Igual que en un blog, cada publicació ja sigui de video, galeria, imatge, text… es denomina post. Alguns prefereixen cridar-ho un híbrid entre un blog i un servei de curació de continguts.
La principal diferència amb un blog és que l'autor no necessita escriure l'article més aviat ho comenta. L'eina proporciona als usuaris l'habilitat de crear un o múltiples temes que poden personalitzar i adaptar a mesura que van descobrint nou contingut.
El contingut s'extraurà i apareixerà publicat directament en el nostre tòpic.
Es tracta de difondre informació tal com fa Twitter i Facebook i igual que aquestes xarxes socials s'estableix que podem seguir, ser seguits per altres usuaris i a més seguir tòpics perquè se'ns informi quan s'actualitzen. Si li brindem accés als nostres comptes en Facebook i Twitter, se'ns aniran mostrant què contactes d'aquests serveis tenen també explica aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada