dijous, 31 d’octubre del 2013

Canal RSS



L'RSS volen dir  Really Simple Syndication, un format per a compartir continguts a la web. S’utilitza per a ampliar informació actualitzada freqüentment a usuaris que s’han subscrit a la font del contingut. El format permet distribuir continguts sense necessitat d’un navegador, utilitzant un software dissenyat per a llegir aquests continguts RSS. 

Quan parlem de canal RSS, ens referim normalment a la tecnologia completa per a la distribució de continguts als llocs web. Però un RSS és realment un format d’arxiu, que servei per a recollir continguts publicats a pagines web. 


dijous, 3 d’octubre del 2013

Google Drive

Google Drive és una aplicació de Google que consta d'un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. També disposa d'un apartat que permet fer treballs en grup en línea, és a dir, dins d'un mateix document poden haver-hi més d'una persona escrivint, modificant-lo o comentant-lo sense poder editar. La funció de comentar, en l'àmbit educatiu, està més centrada en els professors, per exemple, si han de corregir algun treball entregat on-line o bé, fer-li el seguiment. Aquesta capacitat, entre d'altres, l'aniré observant durant aquest semestre.

A part de crear documents també es pot treballar amb fulls de càlcul, formularis, presentacions, fulls de dibuix i més aplicacions, com poden ser, PDF, taules dinàmiques, programes per a vídeos i imatges, etc.

Hem pogut observar que aquesta aplicació és una bona eina de treball molt completa. Personalment, jo no coneixia aquesta eina de treball però ara que l'estem utilizant a classe m'he adonat què és molt útil sobre tot a l'hora de realizar treballs col·laboratius, o bé, en parelles. El que més m'ha sobtat és què pots arribar a conntectar i a treballar amb persones de diferents parts el món.

Ara bé, per poder utilitzar aquesta aplicació s'ha de tenir un compte en Google.





http://blogs.lainformacion.com

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Les pissarres digitals

La pissarra digital és considerada per molts com el futur en els mitjans de projecció col·lectius. Gràcies a aquesta qualsevol usuari és capaç de crear tot tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret ço que veiem a l'ordinador.

Cal distingir bé entre pissarra digital i pissarra digital interactiva








PRESENTACIÓ







FORMULARI