dijous, 21 de novembre del 2013

Viquipèdia



La Viquipèdia és una enciclopèdia en línia amb elements de les enciclopèdies generals i especialitzades. L'objectiu d'aquest lloc web és recopilar tot el saber de la forma enciclopèdica a través dels diferents usuaris de la Viquipèdia d'arreu del món. Aquests usuaris també poden editar altres articles que no siguin seus, si el propietari ho permet. És una organització sense ànim de lucre, mantinguda per la Fundació Wikimedia que dona suport a un interès públic o privat sense propòsits comercials.
 
Actualment la Viquipèdia és l'obra de referencia més gran i popular a Internet.
 
Aquestes són algunes de les seves característiques més destacades:

  • Té un punt de vista neutral, és a dir, els articles que hi son penjants no poden tenir un punt de vista específic per part de l'usuari que l'ha publicat.

  • És de contingut lliure. Tothom hi pot col·laborar i l'ha pot distribuir lliuremet. Això si, respectant sempre els drets dels autors.

  • Seguieix unes normes d'etiqueta. Principalment ha d'haver-hi respecte cap als altres usuaris si un no està d'acord o no comparteix les  mateixes idees.

  • No té normes inamovibles.






 
 
 


 
 

dijous, 31 d’octubre del 2013

Canal RSS



L'RSS volen dir  Really Simple Syndication, un format per a compartir continguts a la web. S’utilitza per a ampliar informació actualitzada freqüentment a usuaris que s’han subscrit a la font del contingut. El format permet distribuir continguts sense necessitat d’un navegador, utilitzant un software dissenyat per a llegir aquests continguts RSS. 

Quan parlem de canal RSS, ens referim normalment a la tecnologia completa per a la distribució de continguts als llocs web. Però un RSS és realment un format d’arxiu, que servei per a recollir continguts publicats a pagines web. 


dijous, 3 d’octubre del 2013

Google Drive

Google Drive és una aplicació de Google que consta d'un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. També disposa d'un apartat que permet fer treballs en grup en línea, és a dir, dins d'un mateix document poden haver-hi més d'una persona escrivint, modificant-lo o comentant-lo sense poder editar. La funció de comentar, en l'àmbit educatiu, està més centrada en els professors, per exemple, si han de corregir algun treball entregat on-line o bé, fer-li el seguiment. Aquesta capacitat, entre d'altres, l'aniré observant durant aquest semestre.

A part de crear documents també es pot treballar amb fulls de càlcul, formularis, presentacions, fulls de dibuix i més aplicacions, com poden ser, PDF, taules dinàmiques, programes per a vídeos i imatges, etc.

Hem pogut observar que aquesta aplicació és una bona eina de treball molt completa. Personalment, jo no coneixia aquesta eina de treball però ara que l'estem utilizant a classe m'he adonat què és molt útil sobre tot a l'hora de realizar treballs col·laboratius, o bé, en parelles. El que més m'ha sobtat és què pots arribar a conntectar i a treballar amb persones de diferents parts el món.

Ara bé, per poder utilitzar aquesta aplicació s'ha de tenir un compte en Google.





http://blogs.lainformacion.com

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Les pissarres digitals

La pissarra digital és considerada per molts com el futur en els mitjans de projecció col·lectius. Gràcies a aquesta qualsevol usuari és capaç de crear tot tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret ço que veiem a l'ordinador.

Cal distingir bé entre pissarra digital i pissarra digital interactiva








PRESENTACIÓ







FORMULARI

dimecres, 25 de setembre del 2013

Les webquests

Les webquest són una eina que forma part d’un procés d’aprenentatge guiat amb recursos majoritàriament procedents d’Internet. Aquest nou recurs promou el treball cooperatiu, l’autonomia dels estudiants i la utilització d’unes habilitats de processió d’informació a través de la percepció o també dites habilitats cognitives. Són utilitzades com un instrument didàctic per part dels professors ja que permeten desenvolupar les habilitats de maneig d'informació del recurs WWW. D'aquesta manera els alumnes no naveguen per les webs sense rumb ja que els recursos han estat establers al mateix tems que se'ls hi ha presentat el problema.




Edu3.cat

dimarts, 24 de setembre del 2013

Benvinguts al meu blog

Em dic Elena i sóc estudiant de primer curs en educació infantil, a la universitat Blanquerna. Vaig decidir fer aquesta carrera, ja que des de sempre m'han agradat molt els nens. Tinc el títol de Tècnica en Educació Infantil, però vaig decidir fer la carrera per augmentar els meus coneixements sobre el tema, i d'aquesta manera ser una bona mestra.

Aquest blog l'he creat per l'assignatura “Gestió de la informació i TIC”. He de reconeixer que a mi  mai se m'han donat gaire bé les noves tecnologies, però tinc la ment oberta per rebre tota la informació i poder aprendre tot el que sigui necessari sobre el tema.

Aniré penjant informació nova sobre l'assignatura cada setmana. Desitjo que us agradi.